Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul prin care premierul Victor Ponta este desemnat ministru interimar al Culturii.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul prin care se desemneaza Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru.

Potrivit MEDIAFAX, premierul Victor Ponta va delega dreptul de semnatura secretarului de stat din minister reprezentant al UDMR. La Ministerul Culturii sunt doi secretari de stat, unul dintre aceste posturi fiind ocupat de Csilla Hegedus, vicepresedinte al organizatiei de femei UDMR si secretar general adjunct al UDMR.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunta, vineri, cine va prelua, ca interimar, functia de ministru al Culturii si pe cea de vicepremier.

Kelemen Hunor a spus ca, in perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele doua functii.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat ca va discuta cu membrii coalitiei despre o noua conducere la Ministerul Culturii, iar vineri ii va inainta presedintelui Traian Basescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.