Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, marti, in fata sediului Agentiei Nationale de Integritate, ca depus o sesizare pentru cercetarea premierului Victor Ponta si a sotiei acestuia, Daciana Sarbu, pentru ca cei doi nu ar fi declarat impreuna sapte case pe care le-ar detine.

"Sesizez oficial incalcarea flagranta de catre prim-ministrul Victor Ponta a legislatiei privind integritatea in exercitarea functiei publice. Este vorba despre declaratia de avere depusa de Victor Ponta in care, din 2010, de la aparitia Legii 176/2010, omite in mod intentionat sa treaca bunurile sotiei, fiind vorba despre Daciana Sarbu, sotia domnului Ponta, europarlamentar PSD. Reprezinta o incalcare grava a Legii 176, articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei publice de a completa declaratia de avere incluzand bunurile sotiei si ale copiilor aflati in intretinere", a sustinut Orban.

De asemenea, vicepresedintele PNL a precizat ca a mai solicitat ANI sa constate infractiunea de fals in declaratii care ar fi comisa de premierul Victor Ponta. Orban a mai declarat ca presedintele ANI nu l-a primit in audienta si a mentionat ca ii cere acestuia ca inspectorii de integritate sa solutioneze "cu celeritate" sesizarea depusa, pentru ca Victor Ponta este candidat la alegerile prezidentiale si prim-ministru.

"Sa arate acelasi zel pe care il arata in cazul sutelor si miilor de primari acuzati pentru incompatibilitate, pentru prezenta in AGA sau in consiliile de administratie, sa arate acelasi zel si in cazul premierului si candidatului la presedintie Victor Ponta", a spus Orban.

"Probabil a considerat ca electoratul PSD nu va privi cu ochi buni sa vada ca Victor Ponta are de fapt sapte case in proprietate, nu ma refer la terenuri, la conturi si alte bunuri. Si-o fi imaginat ca votantii PSD nu-l vor vota pe Victor Ponta afland ca la virsta de 42 de ani detine, impreuna cu sotia, 7 case", a spus Orban, explicand astfel de ce premierul nu a completat corect, in opinia sa, declaratia de avere.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca daca in termen de o saptamana ANI nu va solutiona sesizarea sa, se va adresa Parchetului de pe langa ICCJ, cu privire la infractiunea de fals in declaratii. Orban a precizat ca a observat ca familia Ponta ar avea sapte case uitandu-se pe declaratia de avere a lui Victor Ponta si pe cea a Dacianei Sarbu. El a precizat ca sesizarea adresata ANI a fost facuta si pe numele europarlamentarului Daciana Sarbu.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice prevede, la articolul 3, alieneat 2, ca declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului/sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.