Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, ridicarea imunitatii fostului ministru Valerian Vreme, decizia finala urmand sa fie luata de plenul Camerei.

In Comisia juridica, 17 deputati au votat "pentru" ridicarea imunitatii lui Valerian Vreme, un vot a fost "impotriva", doua voturi au fost anulate, iar un deputat s-a abtinut. Raportul Comisiei juridice va fi trimis Biroului Permanent, care va sesiza plenul.

Surse din comisie au precizat, pentru MEDIAFAX, ca plenul s-ar putea reuni peste o saptamana, respectiv martea viitoare, pentru a se pronunta prin vot asupra raportului Comisiei.

Deputatul Valerian Vreme a declarat, marti, dupa ce a fost audiat de catre deputatii din Comisia juridica in legatura cu cererea de incepere a urmaririi penale in cazul sau, ca acuzatia procurorilor DNA este de abuz in serviciu si se refera doar la HG 460, care, insa, nu a fost semnata de el.

"Acuzatia este de abuz in serviciu si se refera doar la HG 460, care nu a fost semnata de mine, e semnata undeva in 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele si toate analizele de specialitate", a precizat Vreme.

El a mai spus ca si-a exprimat punctul de vedere in fata colegilor din Comisia juridica referitor la acuzatia adusa de DNA. "Mi-am exprimat punctul de vedere. Deci eu nu sunt acuzat, ci pur si simplu solicitarea este pentru inceperea urmaririi penale. Sper ca colegii mei au inteles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat incheierea acelui act subsecvent si decizia o vor lua in cunostinta de cauza. Imediat ce o sa avem si celelalte date o sa vin si o va dau toate explicatiile", a mai spus Vreme.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca, dupa ce primeste raportul Comisiei juridice in privinta inceperii urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme in dosarul Microsoft, va convoca de indata plenul, adaugand ca va fi usor, deoarece este sesiune parlamentara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.