Ministerul Culturii nu va aloca bani pentru transportul Monumentului Marii Uniri la Arad, componentele lucrarii fiind blocate in Portul Constanta din luna august, cand au fost aduse din China, unde sculptorul Florin Codre le-a realizat pentru suma de zece milioane de lei incasata de la stat.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a spus ca sculptorul Monumentului Marii Uniri, Florin Codre, care ar fi tot in Franta, cere 400.000 de lei pentru transportul pieselor la Arad, bani care insa nu vor fi alocati, transmite MEDIAFAX.

"Cand au fost trimise piesele in tara, in mod gresit la destinatar a fost trecuta Primaria Arad. Expeditorul este autorul lucrarii, care ar trebui sa fie si destinatarul, conform contractului incheiat cu ministerul", a spus Kelemen Hunor.

El a adaugat ca suma de 10 milioane de lei platita pentru lucrarea sculptorului include si transportul pana la Arad si supravegherea instalarii componentelor. "Am facut toate demersurile sa schimbam destinatarul, sa fie Florin Codre, care trebuie sa preia lucrarea din port. Noi nu putem, cum nu poate nici Primaria Arad. Nu avem baza legala pentru a aloca aceasta suma", a spus ministrul.

Kelemen Hunor s-a aratat totusi increzator ca sculptorul va renunta la banii ceruti ministerului si va aduce piesele la Arad in aceasta luna, cand ar urma sa se intoarca din Franta. "Dupa informatiile mele, va veni in Arad in octombrie. Asa a transmis catre functionarii din minister. Speram ca va gasi solutii sa transporte piesele pana la Arad", a declarat ministrul.

Citeste si: Sculptorul Monumentului Marii Unirii cere 400.000 de lei pentru a-l transporta la Arad


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.