Majoritatea candidatilor la alegerile prezidentiale au o situatie materiala foarte buna, ei detinand, in total, 20 de apartamente si 16 case, 49 de terenuri intravilane si 27 terenuri agricole, potrivit declaratiilor de avere depuse la Biroul Electoral Central.

Candidatul cu cele mai multe imobile declarate este Klaus Iohannis - trei case si trei apartamente, urmat de Monica Macovei - trei apartamente si doua case - si Calin Popescu Tariceanu - patru apartamente si o casa.

Lista continua cu Victor Ponta si Constantin Rotaru (trei apartamente si o casa), Kelemen Hunor (doua case), Teodor Melescanu si Gheorghe Funar (o casa si un apartament), Elena Undrea (o casa si o cota parte dintr-un alt imobil) si William Brinza (apartament). Desi figureaza cu o singura locuinta, Brinza detine patru spatii comerciale din a caror inchiriere realizeaza 19.125 euro pe luna, scrie MEDIAFAX.

Din cei paisprezece candidati, Corneliu Vadim Tudor, Mircea Amaritei si Dan Diaconescu declara ca nu au in proprietate case sau apartamente. Diaconescu mentioneaza ca a vandut in 2013 noua imobile in valoare de circa 1.670.000 de euro in Bucuresti si unul in Sinaia, pentru 48.600 euro. De asemenea, candidatul are sapte spatii comerciale de 6.000 mp.

Cea mai mare suprafata de teren este detinuta de Elena Udrea – circa 13.000 mp de teren in Bucuresti si 420.600 mp de teren agricol, urmata de Dan Diaconescu, cu 10.000 mp de teren intravilan in Bucuresti, si Monica Macovei, care are 10.000 mp de teren in judetul Constanta.

Dintre candidati, William Branza are cele mai mari datorii la banci si la persoane fizice, insumand 650.000 euro. La polul opus, Elena Udrea a acordat imprumuturi totale de peste 3.400.000 lei si 480.000 euro unor societati comerciale, precum si de 45.000 lei unor persoane fizice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.