Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Brasov, unde a participat la ceremonia Te Deum la mormantul lui Nicolae Titulescu, ca si-ar dori ca toti diplomatii romani "sa serveasca cauza Romaniei asa cum a servit-o Titulescu" si "sa faca cinste si mandrie Romaniei asa cum a facut Titulescu".

Victor Ponta si ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, au asistat, sambata, la Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului, la ceremonia Te Deum la mormantul lui Nicolae Titulescu, cu prilejul deschiderii celei de-a XXI-a editii a Cursurilor Internationale "Nicolae Titulescu" pentru tineri diplomati, scrie MEDIAFAX.

"Cred ca in momente de criza, in momente de conflict, asa cum, din pacate, se intampla si in aceasta perioada in regiunea noastra si in lume, atunci ne dam seama cat de importanti sunt diplomatii si ce sarcina importanta au diplomatii nostrii, MAE, pentru ca diplomatia ne ajuta, nu intotdeauna, dar ne ajuta sa gasim solutii negociate la crizele care apar intre tari si intre popoare", a declarat Ponta, care a precizat ca Brasovul, "care este geografic centrul Romaniei mari, gazduieste memoria celui care a fost probabil cel mai mare diplomat pe care l-a avut Romania si unul dintre marii diplomati si marii promotori ai pacii in Europa secolului trecut".

Premierul a mai spus ca si-ar dori ca diplomatii romani "sa serveasca cauza Romaniei asa cum a servit-o Nicolae Titulescu".

"Mi-as dori ca toti diplomatii romani aflati peste hotare sa serveasca cauza Romaniei asa cum a servit-o Nicolae Titulescu, sa faca cinste Romaniei si mandrie asa cum a facut Titulescu si sa aiba un destin mai fericit decat cum a avut, din pacate, Nicolae Titulescu, cel care nu a putut concretiza toate proiectele sale, geniul diplomatic, din cauza lipsei de viziune si de intelegere a celor care conduceau Romania si Europa in vremurile sale", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a apreciat ca "extrem de importanta" initiativa MAE de a organiza Cursurile Internationale "Nicolae Titulescu" pentru tineri diplomati in fiecare an, adaugand ca este o onorare si o placere sa se afle la Brasov.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

"Dumnezeu a tinut cu noi cu vremea si poate ca asta inseamna ca soarele o sa fie cat mai mult si cat mai des pe taramurile Romaniei", si-a incheiat Ponta discursul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.