Presedintele PMP, Elena Udrea, candidata la alegerile prezidentiale, a declarat, miercuri seara, la iesirea de la DNA, fiind intrebata daca crede ca audierea ei cu doua zile inainte de inceperea campaniei este o coincidenta, ca ea nu crede in coincidente.

Elena Udrea a mers, miercuri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a stat peste doua ore.

La iesire, in jurul orei 21.30, ea a spus ca a fost chmata sa dea declaratii ca martor in dosarul din 2011 al primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Acesta este acuzat ca, din 2009, folosindu-se de interpusi, a administrat o firma care a primit contracte finantate din bani publici in comune din Neamt care se bucurau de finantare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997, privind Programul pentru pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, conectarea satelor la reteaua de electrificare si la retelele telefonice, scrie MEDIAFAX.

Udrea a precizat ca, la audieri, a explicat cum functiona acest program, gestionat de fostul Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de ea in perioada decembrie 2009 - februarie 2012. Intrebata daca isi va da demisia in cazul in care va fi pusa sub invinuire, ea a raspuns: "Exclus. Am explicat, ca ministru, cum functiona acest program. Haideti sa fim seriosi".

"Toate solicitarile, fie ca erau de la Gheorghe Stefan, fie ca erau de la oricare primar din tara sau sef de consiliu judetean, toate urmau procedura legala si cutuma", a spus Udrea, explicand ca autoritatile locale trimiteau solicitari pentru alocari de fonduri pentru lucrari din judetele lor, iar ministerul in functie de bugetul pe care il avea, de obicei de 20 de ori mai putin decat se cerea, facea alocarile in acord cu cei din teritoriu, incat sa acopere minimul din necesar.

Intrebata de ce a venit al DNA atat de tarziu, Udrea a spus ca a venit "pe fuga". "A trebuit sa vin foarte repede pentru ca am inteles ca dosarul trebuie inchis si nu am vrut sa aman declaratia", a raspuns aceasta. Intrebata si daca i se pare ca este o coincidenta faptul ca a fost chemata la audieri cu doua zile inainte de inceperea campaniei (pe 3 octombrie), Elena Udrea a raspuns: "Eu nu cred in coincidente".

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Gheorghe Stefan a fost presedintele interimar la organizatia PDL Neamt, functie din care a demisionat in luna martie. Primarul municipiului Piatra Neamt a aderat la Fundatia Miscarea Populara, dar a ramas membru al PDL. El este vizat in mai multe dosare de coruptie, cel mai recent fiind legat de licenta postului Giga TV pe care il controla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.