Candidatul ACL la prezidentiale Klaus Iohannis a declarat, luni, la prezentarea programului sau, ca e nevoie de "un nou Snagov" in problematica legata de R.Moldova si a mentionat ca reunificarea e alternativa pe care doar Bucurestiul o poate oferi si doar Chisinaul o poate accepta si beneficia de ea

"Ca presedinte al Romaniei, nevoia de a construi un «nou Snagov» pentru societatea romaneasca va fi cadrul in care imi voi asuma problematica Republicii Moldova. Comuniunea de limba, istorie, civilizatie si cultura fac din relatia Romaniei cu Republica Moldova un episod unic la nivel european. Indiferent de culoarea politica a guvernarii de la Bucuresti, Romania are o datorie fata de cetatenii de dincolo de Prut, derivata tocmai din aceasta relatie speciala", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca exista doua tipuri de declaratii publice privind Republica Moldova, pe de-o parte, angajamentul ferm al Bucurestiului de a sprijini Chisinaul in drumul sau european iar, pe de alta, ideea reunificarii celor doua state.

"Ar fi o eroare sa le consideram drept contradictorii. Avem, in acest moment, ca proiect politic asumat unanim - Presedintie, Guvern, Parlament - ideea de sprijin european pentru Chisinau. A pune «reunificarea» impotriva «integrarii» e gresit si inutil. «Reunificarea» este alternativa pe care doar Bucurestiul o poate oferi si doar Chisinaul o poate accepta si beneficia de ea. Daca cetatenii Republicii Moldova nu doresc reunificarea, nimeni nu ii poate forta, iar daca o doresc, nimeni nu ii poate opri sa o faca. Aceasta este consecinta ultima a relatiei speciale dintre cele doua state", a sustinut Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.