Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, ca va candida la prezidentiale indiferent de ceea ce se va intampla marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca dosarul sau de incompatibilitate, el sustinand ca va castiga procesul.

"Pot sa va spun ca voi candida indiferent ce o sa se intample. Candidatura mea este depusa, este definitiva si voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa ca maine se va intampla ceva deosebit la ICCJ", a declarat Iohannis, la Adevarul Live, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca marti se va da un termen pentru a judeca aceasta cauza. "Probabil ca vom afla maine acest termen. Nu pornesc de la premisa ca acest termen va fi inainte de alegeri si atunci putem sa spunem ca nu este nicio problema formala", a comentat candidatul ACL.

Klaus Iohannis a tinut sa mai precizeze ca el porneste de la premisa ca va castiga procesul.

"Nu am cum sa pierd, in prima instanta am castigat si inca foarte bine acest proces. Nu exista nicio chestiune suplimentara fata de ce s-a discutat pe fond si nu exista pentru mine niciun motiv sa cred ca as putea sa pierd acest proces, si atunci, sigur, daca ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, as castiga procesul si ar fi scoasa aceasta chestiune din discutia publica", a precizat liderul PNL.

BEC anunta ca cele 14 candidaturi la prezidentiale sunt DEFINITIVE

Potrivit lui Iohannis, "ceilalti sunt mai ingrijorati", iar el mai putin. "Eu stau foarte solid cu acest caz, nu imi fac niciun fel de probleme", a subliniat Klaus Iohannis.

Instanta suprema a amanat joi, pentru 30 septembrie, decizia privind admisibilitatea in principiu a judecarii recursului formulat in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate. Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa verifice joi, in camera de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili daca recursul poate fi trimis unui complet de judecata. Instanta a amanat analiza raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului, aceasta procedura umand sa fie judecata, in complet de filtru, la 30 septembrie. Ulterior, daca se admite judecarea recursului, dosarul va fi repartizat unui complet, care va decide definitiv daca Iohannis a fost sau nu in incompatibilitate.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestata de ANI la instanta suprema. Presedintele PNL Klaus Iohannis declara ca se bucura de faptul ca se fixeaza un termen rapid pentru a rezolva "o tema care e in mod fals folosita" de catre contracandidatii sai la prezidentiale, el subliniind ca orice decizie a justitiei trebuie respectata.

Iohannis mentiona ca, din respect pentru cei peste doua milioane doua sute de romani si familiile lor care au ales sa il sprijine in aceasta campanie electorala, semnand pentru candidatura sa, considera ca este nevoie din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de o solutie cat mai rapida la aceasta speta. "Am toata increderea in justitia din Romania, iar orice decizie a justitiei trebuie respectata. Ca si pana acum, voi raspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instantei de judecata", mai declara Iohannis.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.