Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat CNN, ca va pleca la Kiev, dupa ce a fost si la Chisinau, deoarece Romania trebuie sa transmita statelor vecine, inclusiv Ucrainei, mesajul ca parcursul democratic, pro-european si atlantic este cel corect.

"Cred ca sectorul economic si pozitii politice foarte clare sunt importante pentru a arata Federatiei Ruse si domnului Putin ca actiuni ilegale nu pot continua nepedepsite, dar pe de alta parte - si acesta este mesajul meu venind de la o tara care are doar 25 de ani de democratie, venind din comunism - obligatiile Europei si ale Statelor Unite sunt de a dovedi cetatenilor Ucrainei, Moldovei, Georgiei ca viata lor se va imbunatati, vor avea oportunitati mai bune, vor fi cetateni egali ai Europei", a spus Ponta, scrie MEDIAFAX.

El a aratat totodata ca independenta energetica este cea mai importanta batalie care trebuie castigata de catre statele din regiune, cea mai eficienta arma a Rusiei fiind energia.

Premierul Victor Ponta va pleca la Kiev, in perioada imediat urmatoare, unde se va intalni cu omologul sau ucrainean, cu care va sustine declaratii comune de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.