Curtea Constitutionala a respins marti contestatiile fata de candidaturile lui Victor Ponta si Monica Macovei la alegerile prezidentiale, alte patru contestatii, in cazul lui Iohannis, Tariceanu si Macovei, urmand sa fie solutionate miercuri.

Cele doua contestatii privind candidaturile lui Ponta si Macovei au fost depuse luni la Curtea Constitutionala, in nume propriu, de doua persoane. Surse din Curtea Constitutionala au mai declarat, pentru MEDIAFAX, ca alte patru contestatii au fost inregistrate marti, acestea vizand candidaturile la alegerile prezidentiale ale lui Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei.

Potrivit surselor citate, cele patru contestatii vor fi solutionate miercuri de judecatorii constitutionali. Termenul legal in care Curtea trebuie sa solutioneze astfel de contestatii este de 48 de ore de la inregistrarea lor.

Curtea Constitutionala a judecat, duminica, alte doua contestatii fata de candidatura lui Ponta, ambele fiind respinse. Curtea a precizat ca deciziile de respingere a contestatiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

Potrivit CC, contestatiile solutionate duminica au fost depuse de Marin Duta si Robert Dragomirescu si au vizat "inregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la functia de Presedinte al Romaniei". Hotararile Curtii sunt definitive si se comunica Biroului Electoral Central.

Inaintea dezbaterii contestatiilor, presedintele Curtii, Augustin Zegrean, declara ca nu-si aminteste ca vreo astfel de contestatie inaintata CC sa fi fost admisa, insa trebuie judecate toate. Zegrean arata ca o contestatie de acest fel inaintata CC trebuie dezbatuta chiar daca in ea nu sunt reclamate aspecte ce tin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.