18 primari PNL, intre care cel din Ramnicu Sarat, si sase edili PDL au trecut la PSD, decizia fiind luata dupa o intalnire cu liderul PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si cu seful Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, care tocmai s-a inscris in PSD dupa ce a fost membru PNL circa 20 ani.

Potrivit unor surse politice, mai multi primari si viceprimari din judetul Buzau, de la PNL si PDL, au semnat, joi, adeziunea la PSD, in urma unor discutii, intr-o sala a Consiliului Judetean, cu presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si cu seful CJ, Cristi Bigiu. Conform surselor citate, au trecut la PSD 18 primari liberali intre care cel din Ramnicu Sarat, Viorel Holban, dar si cei din Pogoanele, Patarlagele, Grebanu, Naeni, Panatau, Vernesti, Cochirleanca. Si doi viceprimari PNL, din Ramnicu Sarat si Cernatesti, s-au alaturat social-democratilor. De asemenea, sase primari democrat-liberali din Pietroasele, Odaile, Luciu, Largu, Bozioru si Pardosi s-au inscris in PSD, scrie MEDIAFAX.

Patru primari din judetul Suceava - trei de la PDL si unul de la PNL - s-au inscris in PSD, partid pe care l-au parasit in 2012. PSD Suceava a transmis, joi, un comunicat in care precizeaza ca, in baza OUG 55/2014, si-au exprimat optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte si au semnat adeziuni la PSD primarul orasului Dolhasca, Maria Cojocariu, aleasa din partea PDL, primarul comunei Berchisesti, Voleta Zenovia Taran, aleasa din partea PDL, primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, ales din partea PNL si primarul comunei Malini, Petru Nistor, ales din partea PDL.

Presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru, a confirmat, joi, ca seful Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, vicepresedinte al filialei liberale, a parasit partidul si "a batut palma cu PSD", el apreciind ca astfel Bigiu a cedat presiunilor si promisiunilor social-democratilor. Potrivit lui Scutaru, Bigiu ar fi "cedat presiunilor si promisiunilor PSD", el hotarand sa paraseasca "familia liberala" in schimbul promisiunii ca social- democratii il vor sustine, in 2016, pentru un nou mandat in fruntea Consiliului Judetean Buzau.

"Regret ca presedintele Consiliului Judetean Buzau a ales sa se desparta de echipa liberala si sa plece la PSD. Consider regretabil ca Bigiu a ales sa cedeze promisiunilor si presiunilor PSD. Nu cred ca PSD se va tine de cuvant si Bigiu va fi candidatul lor peste doi ani la presedintia Consiliului Judetean. La modul cum s-au comportat, in 2012, in campania electorala nu m-as increde in palma batuta cu PSD", a declarat, intr-o conferinta de presa, liderul PNL Buzau, George Scutaru.

Primarul celei mai mari comune din Arad a trecut la PDL

Primarul comunei aradene Vladimirescu, cea mai mare din judet, a parasit PSD si a semnat adeziunea la PDL, el fiind urmat de opt din cei zece consilieri locali social-democrati, iar edilul si-a motivat gestul spunand ca actualul guvern nu l-a sprijinit. Presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca, a anuntat, joi, ca primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crisan, a semnat adeziunea la PDL, gest care a fost facut si de opt dintre cei zece consilieri locali ai PSD. Potrivit lui Falca, Ioan Crisan a avut neintelegeri cu liderii PSD Arad, carora le-ar fi reprosat lipsa de colaborare, acuzand totodata Guvernul Ponta ca nu a alocat bani comunei.
Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.