Premierul Victor Ponta, a declarat, miercuri, dupa ce si-a depus dosarul de candidatura la Presedintia Romaniei, ca, daca va fi ales, va fi acel presedinte care in 1989 inca nu avea 18 ani.

"Bineinteles ca am emotii, pentru ca eu sper si imi doresc sa incheiem 25 de ani de tranzitie de la dictatura la o societate democratica, europeana, la o societate libera si mai ales la o societate care sa fie din nou unita. Acesta este unul din cele doua fundamente ale programului meu prezidential", si-a inceput Ponta declaratia, dupa depunerea dosarului de candidatura.

El a aratat ca vrea sa faca, impreuna cu sustinatorii sai, toate schimbarile de care societatea romaneasca are nevoie. "Vreau sa schimbam in primul rand profilul presedintelui de la un generator de crize la un adevarat reprezentant al intereselor publice si la cel care inlesneste dialogul intre diverse categorii sociale si puteri ale statului. Iar, daca romanii vor decide asa, in 16 noiembrie voi fi acel presedinte care nu avea inca 18 ani in 1989", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca cei 25 de ani de tranzitie se vor incheia odata cu primul presedinte al carui nume nu se va mai termina cu "escu", un presedinte care nu avea inca 18 ani in 1989. "Cred ca mai e mult pana pe 16 noiembrie. Trebuie sa le explicam romanilor care e programul prezidential, sa le spunem despre schimbarea lucrurilor care au mers prost si despre unitatea in idealurile noastre. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al romanilor, pe 16 noiembrie putem sa ne realizam acest obiectiv", a spus Ponta.

El s-a declarat convins ca la acest scrutin vor exista mult mai putine contestatii si incidente decat pana acum. "Societatea romaneasca trebuie sa dea dovada de maturitate. Nu mai putem sa fim ca acum 10-20 de ani cand singurul slogan electoral era ca se fura alegerile. Nu va fura nimeni alegerile in Romania", a spus Ponta.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebat daca si-a completat CV-ul, Ponta a spus ca a completat tot ceea ce presupune legea. "Nu am mai scris de mult atat de mana. Am scris de mana, cum cere legea. Sunt acel candidat care trebuie sa fie cel mai riguros in respectarea procedurilor si acesta a fost si motivul pentru care sunt primul care imi depun candidatura. E vorba de un mesaj si de un exemplu pe care trebuie sa-l dam de respectare a procedurilor si pentru o competitie corecta", a spus Ponta.

El a mai aratat ca transmite un mesaj de respect pentru toti ceilalti contracandidati.

"In acelasi timp, sunt absolut convins ca Romania are nevoie de schimbare si de unitate si, daca o sa reusesc sa conving majoritatea romanilor, atunci voi fi presedinte", a adaugat el.

Raspunzand unei alte intrebari, legate de declaratii ale presedintelui, el a mentionat ca dezbaterea despre tema ofiterului acoperit nu va influenta aceasta campanie. "Romania va vota cu gandul la ce urmeaza in urmatorii cinci ani. Aceste petarde de campanie tin de modul in care s-a facut politica in ultimii ani", a aratat el.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

"Daca voi fi presedinte – si voi fi – in urmatorii cinci ani n-o sa vedeti niciun conflict intre mine ca presedinte si primul-ministru, oricine va fi acesta", a mai spus Ponta.

El a aratat ca va participa la dezbaterile electorale din campanie, precizand ca acestea reprezinta o oportunitate ca cetatenii sa stie cine este si ce vrea sa faca fiecare candidat pe marile teme care tin de presedinte.

Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de inregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidentiale, el fiind insotit la sediul BEC de sotia sa, Daciana Sarbu, de lideri ai PSD, precum si de liderii UNPR si PC, Gabriel Oprea, respectiv Daniel Constantin. Ponta, candidatul din partea Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC la functia de presedinte al Romaniei, este primul dintre cei care si-au anuntat intentia de a participa la scrutinul din noiembrie care isi depune la BEC dosarul de inregistrare a candidaturii. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor la BEC este 23 septembrie.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale au fost stranse 2.195.400 de semnaturi de sustinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.