Tribunalul Bucuresti a respins modificarile aduse statutului PNL la congresul din iunie, mentionand ca "ia act de lucrarile congresului", la care Klaus Iohannis a fost ales presedinte al formatiunii, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid.

In decizia luata luni de Tribunalul Bucuresti se arata ca instanta "ia act de lucrarile congresului", dar "respinge capatul de cerere cu privire la modificarea statutului".

"Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Cererea de inregistrare a modificarilor aduse Statutului PNL a fost depusa la Tribunalul Bucuresti in 8 iulie, iar judecarea a inceput in 7 august, cand instanta a constatat ca a fost formulata o cerere de interventie in interes propriu de catre Danut Badau, primarul orasului Pucioasa, judetul Dambovita, care a solicitat anularea Congresului PNL din 28 iunie si a tuturor actelor emise in legatura cu acesta.

La urmatorul termen, din 5 septembrie, instanta a dispus disjungerea cererii de interventie formulata de Badau in contradictoriu cu Partidul National Liberal si a dispus formarea unui nou dosar si inaintarea catre Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, pentru a fi discutata solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

In ce priveste cererea PNL de inregistrare a modificarilor aduse Statutului PNL, instanta s-a pronuntat luni 8 septembrie.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

La Congresul din iunie al PNL a fost adoptata noua forma a Statutului partidului, prin care a fost eliminata apartenenta PNL la ALDE, a crescut numarul membrilor Biroului Politic si au fost instituite mecanisme de control in cazul ministrilor si demnitarilor sustinuti de partid. Doua dintre aspectele din noul statut se refereau la aderarea la PPE si la derogarea cu privire la perioada in care un membru trebuie sa stea intr-un partid pentru a putea sa candideze la presedintia PNL.

Potrivit Legii partidele politice, in situatia organizarii unor congrese care modifica statutul sau conducerea respectivelor partide, modificarile sunt notificate Tribunalului Bucuresti in vederea inregistrarii acestora in Registrul Partidelor Politice. Notificarile sunt luate in discutie de Tribunal, care verifica respectarea legislatiei in vigoare a prevederilor statutului si a normelor constitutionale care privesc activitatea formatiunilor politice.

Citeste si:
Rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși....
Rușii din fruntea Petrotel...

Potrivit Legii partidelor politice, in situatia in care Tribunalul respinge notificarile formatiunilor politice, statutul acestora si conducerea revin la forma initiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.