Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, marti, ca, potrivit Constitutiei, hotararile CC sunt general obligatorii de la data publicarii in Monitorul Oficial, el adaugand: "Restul e tacere".
"Potrivit articolului 47 din Constitutie, hotararile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii de la data publicarii in Monitorul Oficial. Restul e tacere", a spus Augustin Zegrean, pentru MEDIAFAX.

Deciziile CC de neconstitutionalitate a hotararilor Parlamentului privind unele numiri la Curtea de Conturi, ASF si SRR nu pot fi aplicate, deoarece CC nu are cadru legislativ pentru a se pronunta in legatura cu astfel de hotarari, sustine ministrul Eugen Nicolicea, intr-o adresa trimisa Camerei. Nicolicea a trimis adresa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in 1 august. Documentul a fost prezentat in Biroul permanent al Camerei, iar deputatii PNL l-au facut public marti, intr-o conferinta de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.