Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, ca formatiunea pe care o conduce va sustine o eventuala motiune de cenzura a ACL pe tema OUG privind migratia primarilor, considerand ca acest act normativ este "mincinos, ipocrit, demagogic si populist".

Intrebata, luni, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, daca PMP va sustine eventuala motiune de cenzura a ACL pe tema OUG privind migratia primarilor, Elena Udrea a raspuns afirmativ.

"Vom sustine motiunea de cenzura pentru ca este o pacaleala a lui Ponta, a PSD si a Guvernului aceasta OUG, scopul fiind de a obtine voturi de la primari, pacalindu-i pe acestia ca vor primi fonduri pentru proiectele lor. Ii pacalesc pe primari ca ii vor sprijini cu fonduri, dar nu le vor da bani. Probabil vor fi primari care se vor lasa pacaliti si vor pleca la PSD si la partidul lui Tariceanu. Este o actiune strict electorala, mincinoasa, ipocrita, demagogica si populista, tocmai de aceea vom sustine o motiune de cenzura pe acest subiect", a spus Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Duminica, la Iasi, liderul liberal, Klaus Iohannis, anunta ca PNL si PDL vor initia o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara care incepe luni, tema acesteia urmand sa fie discutata in sedinta de luni a ACL.

La randul sau, liderul PDL, Vasile Blaga, spunea ca motiunea de cenzura este un semnal politic clar al ACL la adresa guvernarii PSD.

Intrebat daca motiunea ar putea avea ca tema ordonanta privind migratia alesilor locali, Blaga spunea ca acest lucru urmeaza sa fie discutat, dar daca aceasta va fi tema motiunii de cenzura atunci "si PSD-istii ar trebui sa o voteze".

Conform Constitutiei, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor. Adoptarea unei motiuni de cenzura presupune votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Din totalul de 575 de senatori si deputati, grupurile PNL si PDL numara in prezent 186 de parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.