Traian Basescu s-a aratat surprins de faptul ca Romania a transmis doua nominalizari pentru functia de comisar european.
Traian Basescu a fost intrebat despre a doua nominalizare facuta de Guvern pentru postul de comisar european, insa a refuzat sa precizeze despre cine este vorba.

"Eu stiu ca sunt doua nominalizari, dar nu stiu care", a raspuns seful statului la intrebarea jurnalistilor.

Presedintele Basescu a mentionat ca la reuniunea de sambata a Consiliului European nu se va discuta lista de comisari, aceasta fiind "o afacere pe care o decide, conform Tratatului, presedintele Comisiei", Jean-Claude Juncker. "Vreau sa fiu foarte clar, nu intentionez niciun fel de disputa, nu creez o disputa, este dreptul Guvernului sa actioneze asa. Dar, spre surprinderea mea, am aflat ca avem doua nominalizari transmise la Bruxelles, suntem unul din putinele state care au acceptat aceasta rugaminte a presedintelui Jean-Claude Juncker", a mentionat Basescu.

"Niciodata reprezentantul Romaniei in Comisia Europeana reprezentantul Romaniei nu a fost desemnat de presedinte, intotdeauna insa a fost desemnat intr-o intelegere (...), intotdeauna desemnarile le-au facut guvernele in colaborare cu presedintele. Nu ma deranjeaza ca de data aceasta am aflat de la Bruxelles ca Romania a facut doua desemnari, ci cred ca trebuie avut in vedere faptul ca Legea 373 prevede o procedura interna, parlamentara, audierea celui propus pentru functia de comisar in comisia de specialitate a Parlamentului",
a mai spus el.

Premierul Victor Ponta a declarat, in 31 iulie , agentiei MEDIAFAX ca a transmis scrisoarea prin care Dacian Ciolos este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea Romaniei, pentru portofoliul Agriculturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.