Ambasada SUA se declara ingrijorata in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta care va permite alesilor locali ca in termen de zece zile sa isi poata alege partidul din care fac parte fara a-si pierde mandatul.
"Am auzit argumente pro si contra ordonantei propuse cu privire la alesii locali. Suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales. Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta si credem ca masurile de acest fel ar trebui discutate in cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate", se arata intr-o declaratie a Ambasadei SUA remisa, joi, inaintea inceperii sedintei de Guvern pe agenda careia se afla proiectul de act normativ, scrie MEDIAFAX.
Sedinta Executivului, programata initial pentru ora 10.00, a fost amanata pentru ora 10.30.
Proiectul de act normativ a fost anuntat oficial pe agenda sedintei Guvernului.
Primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie zece zile pentru a-si exprima in scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara a risca sa-si piarda functia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.