Liderii grupurilor parlamentare ale PDL si PNL solicita convocarea de urgenta a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

"Liderii grupurilor parlamentare ale PNL si ale PDL din Camera Deputatilor si Senat au depus astazi, 27 august, o solicitare pentru convocarea de urgenta, in cadrul noii sesiuni parlamentare, a unei sedinte a Birourilor Permanente Reunite avand pe ordinea de zi doua subiecte importante. Adresa depusa de catre liderii PNL si PDL solicita, in primul rand, dezbaterea si adoptarea Raportului privind Carta Alba a Apararii 2013 - document adoptat deja de Comisiile reunite de aparare, ordine publica si siguranta nationala inca din 13 noiembrie 2013. Avand in vedere contextul politico-militar tensionat din imediata apropiere a frontierelor tarii noastre, Alianta Crestin-Liberala considera ca este mai mult decat justificata o atitudine responsabila din partea majoritatii parlamentare pe acest subiect", se arata intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

PDL si PNL mentioneaza ca documentul reprezinta, conform art. 4 al Legii 473/2004 privind planificarea apararii, unul dintre principalele documente care fundamenteaza acest domeniu extrem de important privind siguranta nationala, iar in lipsa adoptarii Cartei Albe a Apararii, Ministerul Apararii Nationale este "in imposibilitatea de a adopta o serie de documente cu valoare deosebita pentru buna functionare a institutiei si apararea tarii, dintre care cel mai important este Strategia nationala de aparare, care trebuie supusa spre aprobarea Guvernului in cel mult trei luni de la votul in Parlament asupra Cartei Albe a Apararii".

Pe ordinea de zi a aceleiasi sedinte a Birourilor Permanente reunite ale Camerei si Senatului, parlamentarii PNL si PDL au cerut sa fie inclusa si adoptarea unei noi Hotarari a Parlamentului privind desemnarea Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune. Ei au aratat ca acest lucru este necesar deoarece decizia Curtti Constitutionale nr. 417 din data 3 iulie 2014 a stabilit ca Hotararea nr. 24 privind desemnarea membrilor Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune adoptata de Parlament in 16 iunie este neconstitutionala.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

"Votarea unui nou Consiliu de administratie este obligatorie pentru buna functionare a acestei institutii, in conditiile in care actualul Consiliu de administratie al SRR a fost desfiintat", mai arata liderii grupurilor PNL si ai PDL.

Solicitarea a fost semnata si inaintata presedintilor celor doua Camere de catre liderii parlamentari George Scutaru (deputat PNL), Tinel Gheorghe (deputat PDL), Puiu Hasotti (senator PNL) si Dumitru Oprea (senator PDL). Cererea liderilor grupurilor parlamentare ale PNL si PDL a fost facuta in temeiul art. 13, punctele (6) si (21) si al art. 15, alin.(1) din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, se mai precizeaza in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.