Monica Macovei a postat un filmulet pe Facebook in care spune ca accepta provocarea din campania "ALS Ice Bucket Challenge", ea punand intr-un bol fotografii ale mai multor persoane publice anchetate de DNA si condamnate, intre care Voiculescu, Nastase, Copos, Vintu, peste care toarna apa cu gheata.

Macovei anunta si ca a donat bani pentru cercetari in domeniul sclerozei laterale amiotrofice.

Filmuletul incepe cu Monica Macovei asezata la un birou. Ea spune "Accept provocarea" si ia o carafa cu apa si gheata, scrie MEDIAFAX.

"Dupa cum stiti, eu am facut DNA si rezultatele se vad", continua fostul ministru al Justitiei, dupa care ia un bol de sticla, in care pune pe rand fotografiile unor persoane condamnate in urma anchetelor DNA. In acest timp, ea spune: "Voiculescu Dan - 10 ani inchisoare, 60 de milioane de euro de restituit romanilor. Adrian Nastase - 4 ani de inchisoare, 1,5 milioane de euro de restituit romanilor. George Copos - 4 ani de inchisoare, 1,5 milioane de euro de restituit romanilor. Relu Fenechiu - 5 ani de inchisoare, 1,3 milioane de euro de restituit romanilor".

Macovei ia apoi carafa cu apa si gheata si toarna peste fotografii.

"Si mai sunt multi altii care au prejudiciat romanii cu sute de milioane de euro. Vintu si altii", continua Macovei punand si fotografiile lui Sorin Ovidiu Vintu, Cristi Borcea si ale altora in bol. Apoi toarna din nou apa cu gheata spunand: "Lor le turnam apa in cap".

"Acum am si eu o provocare pentru Guvernul Ponta si pentru ANAF: sa recupereze toti acesti bani, aceste sute de milioane de euro si sa-i inapoieze romanilor. Ei trebuie investiti in educatie, in sanatate, in cercetare. Si, desigur, fac o donatie si donatia mea este pentru cercetare in domeniul sclerozei laterale amiotrofice", incheie Monica Macovei, candidat independent la Presedintie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.