Senatul si Camera Deputatilor vor dezbate saptamana viitoare reexaminarea legii privind reducerea CAS la angajator, in urma cererii de reexaminare a legii, transmisa de presedintele Traian Basescu.

Desi initial Opozitia a strans numarul necesar de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si Camerei Deputatilor, pe 18 si 19 august, majoritatea a decis in sedinta Biroului Permanent sa amane cu o saptamana sesiunea extraordinara pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie.

Mai mult, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu a anuntat ca s-a stabilit si un parcurs pentru aceasta lege, astfel ca pana pe data de 6 septembrie poate fi promulgata, pentru a intra in vigoare de la 1 octombrie, asa cum si-a propus Guvernul, scrie MEDIAFAX.

In urma amanarii sesiuni extraordinare, liderii PNL si PDL i-au acuzat pe cei din majoritatea parlamentara ca nu doresc sa promoveze reducerea CAS, dupa ce actul normativ a fost respins de presedintele Traian Basescu.

Senatul va dezbate in sesiunea extraordinara din 25 august si un proiect al Guvernului pentru transpunerea directivelor europene in Legea energiei electrice si a gazelor naturale, in Legea petrolului, precum si in OUG 6/2014 privind calitatea de actionar al statului la Transelectrica si Transgaz.

Biroul Permanent al Senatului si-a insusit propunerea Executivului ca acest proiect, depus in data de 9 iulie, sa fie adoptat de urgenta de catre Parlament.

Printre modificarile legislative cuprinse in proiectul de lege ce va fi discutat in sesiunea extraordinara se afla modificarea regimului juridic al retelelor de transport, in sensul ca noile retele de transport de energie electrica care vor fi realizate din resurse proprii ale unui operator de transport nu mai reprezinta proprietatea publica a statului si nu sunt incluse in domeniul public al acestuia, ele constituind proprietate privata a operatorului care a realizat investitia.

Prin proiect se restrange regimul de proprietate publica asupra conductelor de transport al gazelor naturale doar la nivelul Sistemului National de Transport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.