Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii" si ca, in mod egal, PSD, PNL si PDL "ii mint pe romani pentru a le lua voturile".

"Eu le-as spune la toti la un loc USL, pentru ca asta sunt, Ponta cu liberalii si PDL sunt USL, pentru ca liberalii, fiind majoritari, au si candidatul la prezidentiale, practic fac politica pe care au facut-o alaturi de PSD, demagogie si minciuna - vor sa obtina avantaje in campania electorala pe tema CAS, in conditiile in care Romania nu poate sa faca acest lucru. Nu avem resurse.Vor sa-i amageasca pe cei din ecomomie, pentru ca reducerea CAS nu o fac pe seama partii din salariu pe care-l incaseaza lucratorul, ci lasa bani la companii" a sustinut Basescu, in conferinta de presa de la Palatul Cotroceni.

In opinia sa, "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii".

"In momentul de fata consider ca, in mod egal, liderii marilor formatiuni politice, de la putere si de la opozitie, sunt la fel de iresponsabili si mincinosi, fie ca vorbim de Ponta, fie ca vorbim de Iohannis, fie ca vorbim de Blaga. Clameaza reducerea CAS si vor baga tara in criza", a mai spus Traian Basescu.

Senatul, convocat in sesiune extraordinara, se va intruni in plen, in 18 august , de ora 16,00, la sediul din Palatul Parlamentului, potrivit unui comunicat remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului presedintele Senatului "convoaca Biroul Permanent in data de 18 august 2014, ora 14.00".

Conform prevederilor constitutionale, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de presedintii acestora.

Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.