Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca deputatul Marin Anton a fost in incompatibilitate timp de sapte luni, pentru ca de la preluarea mandatului si pana in iulie 2013 a detinut si calitatea de titular al unei intreprinderi individuale.

Potrivit ANI, Marin Anton nu a respectat dispozitiile articolului 82, alineatul 1, litera e) din Legea 161/2003, potrivit carora "calitatea de deputat este incompatibila cu: (…) calitatea de comerciant persoana fizica". Acesta a detinut, simultan, atat functia de deputat, cat si calitatea de titular intreprindere individuala in cadrul "Anton D. Marin Intreprindere Individuala".

"Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Anton Marin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", arata ANI intr-un comunicat de presa transmis miercuri.

Potrivit prevederilor legale, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.