Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat ca va candida la Presedintia Romaniei. Anuntul a fost facut intr-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinte.ro.

"In urma cu doua luni, nu mi-as fi imaginat ca voi veni in fata voastra cu acest anunt. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasa in Parlamentul European. Doream sa continui de la Bruxelles, si in acest nou mandat, lupta impotriva coruptiei si fraudei, pentru competitie corecta in economie, care sa aduca romanilor investitii si locuri de munca. Intre timp, ceva s-a schimbat insa in Romania. Si eu, ca si voi, sunt nemultumita de optiunile de vot care ni s-au oferit. Optiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate in nicio batalie electorala nationala. De curand, mii si mii dintre voi m-ati chemat sa intru in cursa pentru Cotroceni. Raspund acum si candidez. Nu a fost o alegere usoara, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotarare si credinta", spune Macovei.

Europarlamentul PDL face si o trecere in revista a activitatii sale. "Mi-am inceput cariera ca tanar procuror, am devenit apoi avocat pentru drepturile omului, am lucrat pentru a aduce pacea si democratia in tari care trecusera prin razboaie. La sfarsitul lui 2004, am fost numita ministru al Justitiei. Era un moment in care de reforma justitiei depindea intrarea noastra in Uniunea Europeana. Am pus bazele independentei justitiei si am construit DNA. Acum, nu ca pana in 2004, coruptii platesc pentru faptele lor. Acum cinci ani, am mers la Bruxelles. Am vrut sa-mi servesc tara in continuare si sa contribui ca Romania sa fie un stat modern si prosper in Europa. Prin eforturile mele, in curand, infractorii din toata Europa isi vor pierde si averile nejustificate", mentioneaza Monica Macovei.

"De ce candidez acum, va intrebati. Candidez pentru ca stiu ca putem mai mult. Trebuie sa dorim mai mult si sa stim ca putem mai mult ca tara. Nu avem alta sansa decat sa cerem mai mult in aceste alegeri. In acest an, Romania este la rascruce. Putem merge inainte sau putem sa ne intoarcem cu 10 sau 20 de ani in urma. Alegerea este a noastra. Asa cum eu am decis sa candidez si voi trebuie sa decideti sa va implicati. Aceasta este Romania voastra. Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fura, va fura mai mult decat bani din buzunar. Va lipsesc de investitiile care fac economia mai buna, pun pe fuga afacerile care creeaza locuri de munca, va fura din banii de sanatate, din educatia copiilor vostri. Fura din viitorul vostru si din viitorul copiilor vostri", precizeaza europarlamentarul PDL.

"Romania are un potential urias. Ca presedinte, voi asigura pentru Romania o economie libera si sanatoasa, care creeaza locuri de munca si oportunitati pentru tineri si o viata decenta pentru pensionari. O Romanie in care educatia si sanatatea sunt prioritati. O Romanie care este respectata de partenerii din Europa si de peste Atlantic", continua ea.

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

"Dar nu pot face asta singura. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie ca si voi sa credeti ca si voi puteti face schimbarea in bine. Veniti astazi langa mine. Implicati-va in campania mea. Aveti de ales: ii lasati sa va distruga viitorul sau veniti acum langa mine sa ne castigam impreuna viitorul", concluzioneaza Monica Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.