Presedintele Traian Basescu participa, luni, la Liege, Regatul Belgiei, la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la Primul Razboi Mondial, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit anuntului de presa referitor la programul de luni al sefului statului, presedintele Basescu urmeaza sa se afle, de la ora 12.00 (ora Romaniei), la Memorialul interaliat al eroilor din Primul Razboi Mondial de la Cointe, pentru a participa la Ceremonia de comemorare a 100 de ani de la Primul Razboi Mondial.

Conform programului anuntat, de la ora 12.40, la Memorialul interaliat al eroilor din Primul Razboi Mondial, seful statului va participa la ceremonia depunerii coroanei de flori de catre Regele Philippe I al Belgienilor, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, de la ora 13.30 (ora Romaniei), la Palatul Episcopal din Liège, presedintele Basescu urmeaza sa participe la dejunul oferit de Regele Philippe I si de Regina Mathilda.

AFP a relatat ca la ceremonia internationala vor participa 17 sefi de stat, intre care Regele Felipe al VI-lea al Spaniei si Marele Duce Henri de Luxemburg. Marea Britanie va fi reprezentata de printul William si sotia sa Kate.

Presedintii francez si german, François Hollande si Joachim Gauck, vor merge de asemenea luni la Liège pentru a comemora 100 de ani de la invadarea Regatului Belgiei de catre trupele Reich-ului la 4 august 1914. François Hollande va asista la doua ceremonii, una internationala, in cursul diminetii, la Memorialul interaliat de la Cointe, si una franco-belgiana, la primaria din Liège.

Duminica, François Hollande si Joachim Gauck au participat, la Hartmannswillerkopf, in estul Frantei, la comemorarea a 100 de ani de cand Germania a declarat razboi Frantei, potrivit AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.