Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, in discursul tinut in fata Congresului PLR, ca este "mahnit" pentru PNL, despre care a spus ca este in acest moment "departe de electoratul liberal si de romani" si ca si-a parasit si ideologia, aliindu-se cu "principalul adversar politic".

"Ceea ce nu au reusit sa faca comunistii sau Securitatea, a reusit o mana de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de romani, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovada acest partid 139 de ani", a spus Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca a asistat in cateva luni la cele mai multe tradari din perioada postdecembrista. "PNL a iesit de la guvernare, a tradat mai bine de jumatate din electoratul roman, si-a parasit ideologia si s-a aliat in final cu principalul adversar politic", a spus Tariceanu.

El a aratat ca au existat nenumarati traseisti politici in Romania ultimilor 25 de ani, dar ca mai rar a intalnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certa si emblematica ideologie. "Sunt mahnit pentru PNL, dar azi, pe de alta parte, sunt extrem de bucuros pentru ca acum cinci luni eram singur, anuntand un nou proiect politic, PLR", a spus Tarceanu.

Potrivit lui Tariceanu, candidatura sa la presedintia PLR, cat si a Romaniei, este o provocare pentru persoana sa, cat si pentru partid.

Tariceanu a vorbit si despre proiectele sale de presedinte si de tara. "Romania are nevoie de un nou proiect politic, de o noua viziune. Romania trebuie sa ajunga a saptea putere a Europei", a sustinut Tariceanu.

El a mai aratat ca este nevoie de o reforma a statului. "Trebuie sa asiguram ca partid, si eu ca presedinte, ca veti fi tratati corect de catre stat, de catre Guvern sau de catre patroni. Acesta este telul meu, o bunastare bazata pe munca, pe efort, pregatire, profesionalism", a spus Tariceanu.

Sambata, in cea de a doua zi a Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), urmeaza sa fie aleasa conducerea formatiunii. In prima zi a Congresului PLR a fost adoptat Statutul partidului. Vineri, la deschiderea lucrarilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR si PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea si, respectiv, Daniel Constantin.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.