Deputatul PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, va fi propus pentru functia de ministru delegat al Bugetului, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat, la Digi 24, ca propunerea de numire a lui Manda in postul de ministru va fi transmisa vineri dimineata Presedintiei.

"Este un deputat tanar, stiu ca a fost ales odata cu mine in Parlament, a lucrat numai la comisia de buget-finante. Dupa episodul in care ministrul Petrescu (al Finantelor - n.r.) a fost atacata, lovita, umilita in toate felurile, eu am zis ca trebuie sa aduc si mai multi tineri in Guvern. Unii vor confirma, altii nu, tineretea in sine nu este un argument, dar cred ca pot acum, dupa doi ani si jumatate, sa aduc cat mai multi oameni", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a apreciat ca zona de buget si finante este una dintre cele mai nereformate in ultimii 25 de ani. Ponta a mai anuntat ca tot vineri dimineata va trimite si propunerea de numire a Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anuntat anterior ca la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii si de vicepremier, urmand sa fie inlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru delegat pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.