Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni, la finalul sedintei Colegiului Director, ca democrat-liberalii au aprobat, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune prin comasare cu PNL si Statutul noului partid.

Noul partid rezultat din fuziunea PDL si PNL va fi un "partid de centru-dreapta puternic, care sa castige toate alegerile de acum inainte", a declarat Blaga. Liderul PDL a mai precizat ca, in aceeasi sedinta, a fost aprobata si fuziunea intre partidul Forta Civica si PDL, scrie MEDIAFAX.

Blaga a aratat ca democrat-liberalii au aprobat protocolul de fuziune cu FC, acest lucru urmand sa se "matrializeze" in prima din cele trei conventii de sambata ale PDL si ale FC.

"De asemenea, am aprobat cu unanimitate de voturi protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL si PNL, statutul noului partid si programul politic", a apus liderul PDL.

"Facem toate aceste lucruri nu pentru functii, ci pentru a crea un puternic partid de centru-dreapta care sa propuna un program solid romanilor si care sa castige toate alegerile de aici inainte, si cele prezidentiale din 2016, si cele locale, un partid care va avea mai mult de jumatate din primarii Romaniei si care are baze foarte puternice pentru a se manifesta in viitoarele campanii electorale", a adaugat Blaga.

La randul sau, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, care a fost prezent la sedinta Colegiului Director al PDL, a precizat ca fuziunea dintre partidul sau si PDL "este dovada ca reprezentantii acestor formatiuni politice nu sunt doar teroreticieni ai unitatii dreptei".

"Fuziunea este dovada ca nu suntem doar teoreticieni ai unitatii dreptei si ca gandim schimbarea in bine a Romaniei, pas cu pas, asa cum se cuvine, strangand toate paraiele impreuna, un fluviu care trebuie sa spele malul pe care l-a asezat peste Romania PSD", a precizat Mihai Razvan Ungureanu dupa sedinta Colegiului Director al PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.