Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi candidatul Uniunii la alegerile prezidentiale, el declarand, dupa sedinta Consiliului Permanent al UDMR, ca este onorat de aceasta propunere si ca isi asuma candidatura.

Kelemen Hunor a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta, joi dupa-amiaza, dupa sedinta Consiliului Permanent al UDMR, ca UDMR a avut intotdeauna candidat la Presedintia Romaniei in primul tur, acesta fiind, in 1996 si 2000, György Frunda, in 2004 Marko Bela, iar in 2009 el.

"Si in 2014 avem toate argumentele pentru a veni cu un candidat la aceste alegeri prezidentiale. Trebuie sa aratam ca avem o viziune despre Romania, despre societatea romaneasca si despre comunitatea maghiara din aceasta tara. Niciun partid romanesc si niciun candidat nu are in programul sau sa reprezinte interesele comunitatii maghiare", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca in sedinta Consiliului Permanent al UDMR au fost analizate argumentele pro si contra si s-a ajuns la concluzia ca si in acest an UDMR va avea un candidat la Presedintia Romaniei.

Kelemen a spus ca el va fi candidatul UDMR la prezidentiale si ca a fost onorat de aceasta propunere, asumandu-si candidatura.

"Ma onoreaza aceasta propunere si mi-am asumat aceasta candidatura si sunt convis ca incepand de maine toate eforturile depuse de noi vor fi in directia de a arata ca avem nu doar un candidat puternic, dar si o viziune corecta, coerenta pentru Romania anului 2014 si pentru viitorul Romaniei", a mai spus Kelemen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.