Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat, joi, ca numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formatiuni va fi in Aleea Modrogan numarul 1.

Congresul de fuziune al celor doua partide va avea loc in 26 iulie, transmite MEDIAFAX.

"In 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL (...) Acest partid se va numi Partidul National Liberal, iar documentele prevad foarte clar, si in toata comunicarea oficiala vom si folosi aceasta expresie, ca PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL si PNL", a declarat Vasile Blaga, dupa ultima runda de negocieri intre cele doua formatiuni.

Blaga a mai precizat ca imnul noului partid va fi cel al PDL, "Verde-nrourat".

"Statutul a urmarit cu foarta multa atentie parcursul clar al celor doua partide de pana in 26 iulie, de respectare a statului de drept, a valorilor colegilor din PPE: demnitate, libertate, dreptate, solidaritate, toate criteriile care le-am avut si pana acum care tin de integritatea membrilor nostri (...) N-o sa avem niciun document secret. Atat Statutul, cat si protocolul de fuziune, programul politic, dupa ce vom avea desemnat candidatul la Presedintie, programul acestuia, in septembrie programul partidului pentru romani, toate vor fi publice", a spus presedintele PDL.

Intrebat de ce s-a renuntat la denumirea de PDL, Vasile Blaga a precizat ca "intr-o astfel de negociere fiecare trebuie sa castige", subliniind ca, de partea cealalta, PNL a acceptat, prin aderarea la PPE, valorile conservatoare si crestine, trecute si in Statutul si programul noului partid, precum si discutii despre economia sociala de piata.

"Fiecare a trebuit sa lasam din fiecare parte pentru a ajunge la un scop comun", a punctat el.

Totodata, Vasile Blaga a afirmat ca noul partid doreste a fi nu doar "o alternativa la PSD". "Ne-ati vazut ca am vorbit foarte putin de PSD in perioada asta, chiar daca, evident, el si-a strans tot ce a avut de strans pe partea stanga, iar noi in continuare trebuie sa cream o alternativa, iar convingerera mea este ca noul partid va invinge la prezidentiale si in 2016 la alegerile generale", a precizat liderul PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

La randul sau, presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat ca au reusit sa faca un lucru pe care multi si-l doresc de 24 de ani, multi au vorbit despre el, dar acum sunt foarte aproape de finalizare, si anume unificarea dreptei.

"Acest partid nu este creat doar pentru a castiga prezidentialele, acest partid este creat pentru a schimba Romania, pentru a schimba Romania in bine. Noi ne dorim evident sa castigam prezidentialele cu candidatul unic pe care-l vom desemna la inceputul lunii august, dar ne dorim sa castigam si alegerile parlamentare din 2016, sa conducem Romania intr-un drum mult mai bun, mult mai clar, in asa fel incat sa avem ceea ce probabil cu totii ne dorim: o viata mai buna ca si oamenii sa simta ca acest partid vine cu o strategie, vine cu o gandire clara pentru deceniul care urmeaza", a spus Iohannis.

La negocierile de joi, care au durat aproximativ o jumatate de ora, au participat presedintele PDL, Vasile Blaga, prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, in timp ce din partea PNL au fost Klaus Iohannis si Mihai Voicu. Ludovic Orban si Alina Gorghiu au venit cu putin timp inainte de incheierea discutiilor.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.