Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca ar putea sa faca publice toate inregistrarile intalnirilor cu premierul Victor de la Palatul Cotroceni.

"Am respectat cutumele intotodeauna, pana acum cand s-au depasit niste limite. Am tot inghitit, faptul ca a spus ca m-am purtat ca un badaran cu doamna ministru m-a deranjat. A fost o discutie absolut corecta, in care n-am jignit-o nicio clipa si am incercat sa gasesc o explicatie pentru care sa promulg cu constiinta impacata aceasta lege. Premierul Ponta a mai facut afirmatii de genul: presedintele Basescu isi cauta sticla de whiskey pe jos", a declarat Basescu, la B1 TV.

Presedintele a afirmat ca premierul Ponta nu a venit niciodata pregatit la intalnirile dintre cei doi.

"Niciodata nu a fost pregatit, el a venit mereu cu un ministru mai bine sau mai putin pregatit. Dar el niciodata nu a venit pregatit. S-ar putea sa fac publice toate inregistrarile. Am vazut cat de departe poate merge cu minciuna acest om. S-ar putea sa-l arat cum arata el de cand e premier, atunci cand am zis ca poarta ca un pisicut cu mine nu am exagerat. Daca vom ajunge la stadiul in care sa incerce sa perpetueze aceasta minciuna publica, voi fi obligat sa iau masuri de punere in realitate a modului in care se desfasoara discutiile", a mai adaugat Basescu.

Presedintele Basescu a precizat ca "lipsa de caracter" a premierului s-a vazut si din modul in care a "sacrificat-o" pe Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.

"Nu aveau niciun fel de cifra pregatita, aveau doar povesti, enunturi de genul sa imbunatatim colectarea, sa facem sa functioneze ANAF-u, pe care orice politician le face. Realitatea este ca ei nici acum nu stiu cum vor acoperi deficitul de pensii, 18 miliarde, si cu pensiile nu e de joaca. Lipsa de caracter a lui Ponta s-a vazut si din modul in care a sacrificat-o pe doamna ministru", a continuat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.