Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marti, la finalul Delegatiei Permanente, ca s-a decis convocarea Congresului comun PNL-PDL pentru 26 iulie, cand se va lua decizia politica a fuziunii, iar in 21 iulie va fi stabilit candidatul PNL pentru alegerile prezidentiale.

Iohannis a precizat ca pentru data de 21 iulie s-a decis convocarea unei noi sedinte a Delegatiei Permanente, in care sa se decida candidatul PNL pentru alegerile prezidentiale. Liderul PNL a anuntat decizia Delegatiei Permanente a partidului pentru convocarea congresului PNL pe 26 iulie, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Iohannis a mentionat ca pe ordinea de zi a congresului vor fi doua puncte: cel privitor la aprobarea statutului noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL si aprobarea protocolului politic, scrie MEDIAFAX.

"In acest fel, pe data de 26 iulie se va incheia procedura politica de decizie a unificarii PNL-PDL. In aceeasi zi va avea loc si congresul, Conventia PDL, iar la sfarsit va avea loc congresul comun care va consfinti aceleasi doua lucruri: statutul si protocolul politic", a mai declarat liderul PNL.

Ulterior, purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a explicat ca, dupa decizia luata in congresul comun PNL-PDL, in termen de zece zile vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti protocolul de fuziune si noul statut, conform Legii partidelor politice.

"O sa avem o perioada de timp necesara pentru a finaliza procedura, pentru ca instanta are termene pe care trebuie sa si le urmeze pentru a se putea pronunta pe un asemenea proces electoral. Estimam ca in jur de 4-5 luni, in conditiile in care va fi contestata fuziunea, va dura toata aceasta procedura, pana vom avea o hotarare definitiva a instantei judecatoresti care sa produca efecte fata de toata lumea", a mentionat Gorghiu.

Ea a precizat ca acesta este motivul pentru care la alegerile prezidentiale nu se va putea candida cu noul partid politic rezultat din fuziunea PNL-PDL, ci cu o alianta electorala.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Totodata, vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat ca, pana la finalul acestei saptamani, Comisia de negociere cu PDL va lua o decizie asupra Statutului comun.

"Speram ca in aceasta saptamana sa stabilim toate documentele necesare unificarii, inclusiv Statutul, urmand ca saptamana viitoare sa le discutam in Delegatia Permanenta si apoi in Congresul din 26 iulie. (...) Ne-am propus sa ne intalnim de atatea ori de cate ori este necesar, ca pana la sfarsitul saptamanii sa elucidam toate problemele pe care nu le avem inca clarificate", a spus Atanasiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.