Kelemen Hunor a anuntat, vineri, la finalul Consiliului Permanent al UDMR, ca Uniunea va ramane la guvernare, dar el se va retrage din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a spus, in conferinta de presa sustinuta la finalul Consiliului Permanent al UDMR, ca a fost o discutie lunga, iar parerile au fost impartite, dar ca in cele din urma s-a ajuns la concluzia ca UDMR sa ramana la guvernare, dar el sa se retraga din functiile detinute in Executiv, transmite MEDIAFAX.

"Cunoscand acest compromis adoptat de premierul Victor Ponta si de mine (n.r. - privind initiativa cetateneasca referitoare la minoritati), s-a ajuns la concluzia ca UDMR ramane in guvernare. Eu o sa ma retrag in zilele urmatoare din functia de ministru al Culturii si din functia de vicepremier", a anuntat Kelemen Hunor, precizand ca este "un lucru absolut normal si absolut firesc".

"Nu pot sa fiu si in Guvern si parte a procesului (n.r. - procesul de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene) din partea initiatorilor", a adaugat Kelemen, precizand ca aceasta solutie a fost agreata si de colegii sai din Consiliul Permanent al UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.