Politica 9 Iulie 2014 14:57
UDMR va discuta vineri, in sedinta Consiliului Permanent al Uniunii, despre posibilitatea iesirii de la guvernare, dupa ce miercuri dimineata Kelemen Hunor si premierul Victor Ponta nu au ajuns la niciun compromis si vor mai avea o discutie.

Secretarul general al UDMR Kovacs Peter a declarat, miercuri, ca presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a avut miercuri dimineata o discutie cu premierul Victor Ponta, dar nu s-a ajuns la niciun compromis, astfel ca in cursul zilei va mai avea loc o noua int„lnire intre cei doi.

"Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si premierul Victor Ponta au avut miercuri o discutie, dar nu s-a ajuns la niciun compromis, astfel ca va mai avea loc astazi o noua discutie. Iesirea de le guvernare nu o poate decide un singur om. Vineri va avea loc la Cluj-Napoca sedinta Consiliului Permanent al Uniunii, in care se va discuta despre o eventuala iesire sau nu de la guvernare, in functie de rezultatul discutiilor dintre Kelemen Hunor si Victor Ponta", a declarat pentru MEDIAFAX Kovacs Peter.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat atat cu ministrul de Externe, cat si cu liderul UDMR despre nemultumirile Uniunii si ca va incerca sa gaseasca orice solutie posibila pentru ca relatia de cooperare corecta cu UDMR sa continue, precizand insa ca o problema de stat nu poate fi negociata.

Ponta a afirmat ca a fost deranjat de faptul ca dialogul dintre cei doi a fost unul public si ca nu isi doreste ca UDMR sa iasa din coalitia de guvernare, adaugand insa ca, in acest caz, nu ar exista o problema de majoritate parlamentara.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat demersul MAE legat de initiativa cetateneasca a minoritatilor, spunand ca este vorba despre o "gandire depasita" si a afirmat ca a fost pus intr-o situatie "neplacuta", aceea de a fi "ignorat si umilit", adaugand ca miercuri va discuta cu Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.