Politica 7 Iulie 2014 11:50
Absolventii care nu au promovat bacalaureatul vor fi sprijiniti sa obtina performanta in viitor, a declarat duminica ministrul Educatiei, Remus Pricopie, dupa ce aproximativ 40% dintre cei aproape 150.000 de absolventi care s-au prezentat la probele nu au reusit sa obtina media 6 de promovare.

Ministerul Educatiei a centralizat duminica, pana la ora 17.00, 99,62% din rezultatele obtinute la bacalaureat. Potrivit acestor date, 59,18% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul. Promovabilitatea este mai mare cu 3% comparativ cu situatia partiala centralizata in iulie 2013.

"Felicitari tuturor absolventilor de liceu, care au sustinut, zilele acestea, examenul de Bacalaureat! Le urez succes pe mai departe celor care au promovat si, totodata, ii incurajez pe cei care nu s-au pregatit suficient sa-si pastreze increderea in fortele proprii si sa invete mai mult pentru urmatoarele sesiuni de examen", a spus ministrul Remus Pricopie, citat intr-un comunicat de presa al Minsiterului Educatiei, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei a precizat ca rezultatele acestui examen reflecta munca depusa atat de elevi, cat si de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu.

"Exista, desigur, o departajare in functie de performante, dar este foarte important ca elevii care nu au promovat Bacalaureatul in sesiunea de vara vor fi sprijiniti pentru a obtine performanta in viitor. Ei nu sunt si nu trebuie sa se simta abandonati", a mai spus Remus Pricopie.

Candidatii care au sustinut examenul de bacalaureat in sesiunea iunie - iulie afla luni notele obtinute la probele scrise si media de absolvire, acestea urmand sa fie afisate la scoli, pana la ora 12.00. Candidatii nemultumiti de rezultate vor putea depune contestatii tot luni, intre orele 12.00 si 16.00, la cele patru probe scrise de la bacalaureat.

Contestatiile vor fi solutionate in perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an vor fi facute publice vineri 11 iulie.

Citeste si: Bacalaureat 2014: Promovabilitate de 59,22%, dupa centralizarea datelor

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.