Politica 3 Iulie 2014 14:09
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca este foarte probabil ca, pe 1 august, sa isi anunte oficial intentia de a candida la alegerile prezidentiale din acest an.

"Foarte probabil, pe 1 august voi anunta intentia de a candida", a spus Ponta, la DC News, scrie MEDIAFAX.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca la reuniunea informala de la Orastie a liderilor PSD le-a spus colegilor ca daca exista sprijinul lor, el este pregatit pentru o candidatura la Presedintie, mentionand ca nu au existat presiuni pentru a candida, iar la 1 august va avea loc Consiliul National.

Ponta a mai spus, luni, ca dupa 10 septembrie va avea loc Congresul PSD. El a mentionat ca cei care doresc sa candideze la Presedintie vor putea anunta acest lucru la reuniunea din 1 august.

Premierul a mentionat ca Mircea Geoana a spus la reuniune ca il va sprijini daca va fi candidatul PSD la Presedintie. "Apreciez pozitia domnului Geoana", a spus Ponta.

Raspunzand unei intrebari, el a spus ca nu au fost presiuni la adresa sa pentru a candida. El a mai precizat ca a invatat, ca presedinte al PSD, sa reziste la presiuni.

Surse din PSD au declarat ca presedintele PSD, Victor Ponta, va candida la alegerile prezidentiale, Comitetul Executiv urmand sa propuna acest lucru Consiliului National, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura, potrivit discutiilor informale de la CExN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.