Politica 2 Iulie 2014 15:08
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in plenul Camerei, la ratificarea acordurilor de asociere cu UE ale R. Moldova, Georgiei si Ucrainei, ca roaga Parlamentul sa sprijine impreuna aceste tari in perioada urmatoare deoarece vor exista cu siguranta represalii din partea ”vecinilor de la Est”.

"In numele PSD multumesc tuturor deputatilor ca au acceptat sa vina in sesiune extraordinara pentru a da un mesaj extrem de important pe plan european ca Parlamentul Romaniei este primul Parlament care va ratifica acordurile de asociere", a spus Ponta in plen, transmite MEDIAFAX.

El a rugat Parlamentul sa sprijine, in perioada urmatoare, aceste trei tari.

"Adresez o rugaminte, ca prim ministru, Parlamentul Romaniei sa sprijiim impreuna, dumneavoastra, Parlamentul, cu Guvernul, cu institutiile Romaniei, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, in perioada urmatoare. Vor exista cu siguranta represalii, repercursiuni, efecte negative din parte altor vecini de la Est. Asa cum am reusit cu dumneavoastra sa spijinim in Republica Moldova infrastructura scolara, energetica, constructia institutiilor democratice si europene, va fi nevoie ca, in perioada urmatoare, cu atat mai mult sa dam un mesaj foarte clar ca pasul istoric, curajos facut de Guvernul Leanca va atrage din partea Romaniei si dupa aceea din partea Europei tot sprijinul de care Moldova are nevoie", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.