Comisia juridica a Camerei respinge cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind inregistrate 10 voturi "pentru", 9 "impotriva" si 2 abtineri.

Vicepresedintele comisiei, Ciprian Nica, a precizat, dupa sedinta, ca, pentru ca decizia sa fie valida, in comisie trebuia sa fie jumatate plus unu din voturi, el precizand ca trebuia sa fie 11 voturi pentru incuviintare, avand in vedere ca au fost 21 de deputati prezenti.

"Prin urmare, raportul va fi ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru incuviintarea arestarii preventive, urmand ca acaesta decizie sa o stabileasca plenul", a spus Nica, potrivit MEDIAFAX.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a discutat, luni, cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban, la sedinta fiind prezent si Titi Holban pentru audieri. Vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica a prezentat la inceput solicitarea Parchetului si a precizat ca dosarul este un volum de 209 file si a putut fi citit de catre o parte din membrii comisiei si de Titi Holban.

"A fost chemat printr-o adresa si domnul Titi Holban, care a studiat dosarul pentru a lua la cunostinta de acuzele care i se aduc", a spus Nica.

Titi Holban a venit la sedinta insotit de avocat fara sa faca declaratii.

La sedinta au fost prezenti 21 din cei 27 de membri ai Comisiei juridice, lucrarile desfasurandu-se in absenta presei.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis miercuri Comisiei juridice cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Tito Holban.

Raportul comisiei urmeaza sa fie supus votului plenului Camerei in sesiunea extraordinara din 2 si 3 iulie.

DNA cere aviz de la Camera Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenta pentru ca ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firma sa nu fie sanctionata, dupa un control al Directiei Antifrauda.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, in acest an, incuviintarea arestarii preventive, dupa Florin Popescu, Daniel Chitoiu, Vlad Cosma. In toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitarile DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.