Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sambata, ca PDL nu a acceptat ca noul partid care va rezulta din fuziunea cu PNL sa poarte numele PNL, iar in opinia sa afirmatiile facute de Klaus Iohannis sunt "un pas urias spre esecul fuziunii".

Liderul democrat-liberal a spus ca nu a avut loc nicio discutie legata de denumirea partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL, apreciind ca noul presedinte al PNL, Klaus Iohannis, a facut "o mare greseala" anuntand ca PDL a acceptat ca noua formatiune sa se numeasca PNL.

"PDL nu a acceptat ca noul partid care rezulta din fuziunea cu PNL sa se numeasca PNL. Nu a avut loc nicio discutie legata de denumirea partidului si apreciez ca a fost o mare greseala pe care a facut-o domnul Iohannis declarand acest lucru, ceea ce e un pas urias spre esecul fuziunii prin sustinerea unei afirmatii care nu are suport in realitatea negocierilor dintre cele doua formatiunii. Denumirea partidului este un lucru extrem de important. Ea nu poate fi consecinta sau rodul gandirii unei singure parti, ci tine de rezultatul unei negocieri si nu exista, in acest moment, acordul PDL in aceasta privinta", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Oltean.

Intrebat ce crede ca l-a determinat pe Kaus Iohannis sa faca acel anunt, liderul PDL a afirmat ca, in opinia sa, exista o singura explicatie - ca PNL nu doreste o fuziune cu PDL.

"Nu exista decat o singura explicatie a acestei afirmatii care nu are suport in realitate, si anume ca PNL nu doreste o fuziune cu PDL. Noi am fost extrem de rezervati si am lasat PNL sa-si tina congresul in conditii normale, nu am facut presiuni, am asteptat finalizarea lui si continuarea negocierilor de pe pozitii egale si in deplin respect. Suntem doua partide relativ echilibrate ca si repere electorale - fiindca la asta ne referim - si orice chestiune care vizeaza fuziunea trebuie sa fie rezultatul negocierilor intre cele doua formatiuni politice si nu doar rezultatul gandirii unilaterale a unuia sau altuia dintre cele doua partide politice. In opinia mea, lucrurile sunt puse la cale pentru a impiedica intr-un fel sau altul realizarea fuziunii", a afirmat Ioan Oltean.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebat daca mai exista sanse sa continue negocierile, el a spus: "Categoric. Nu am in momentul acesta alta explicatie pentru acest demers, dar probabil ca, daca domnul Iohannis va avea o explicatie, negocierile continua fiindca nu ne impiedicam, in ultima instanta, de o asemenea afirmatie, dar trebuie explicata".

Noul presedinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, ca este in masura sa confirme ca "PDL a acceptat" ca noua formatiune politica rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL.

"Vreau sa va spun ceva ce nu a spus nimeni. Sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL", le-a spus Iohannis delegatilor la congresul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.