Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, sambata, in cadrul Congresului PNL, ca "puterea" nu va "cadea din cer" si nu va fi "pusa in brate" opozitiei de catre "vreun om providential", pentru ca "a trecut vremea oamenilor providentiali in politica" si ca fuziunea nu inseamna pierderea identitatii.

"Dragi liberali, vin in fata dumneavoastra pentru a tramsite mesajul de respect, solidaritate si incredere din partea PDL", a spus Blaga in discursul sustinut in fata Congresului PNL, el precizand ca are incredere ca drumul pe care au pornit impreuna va duce la castigarea alegerilor prezidentiale de catre candidatul comun.

Blaga le-a transmis "viitorilor colegi din marele partid de centru dreapta" ca traieste "emotia visului care urmeaza sa se implineasca, de a vedea PNL-ul alaturi de PDL, in marele partid al dreptei, partidul dreptei unite".

Presedintele PDL a aratat ca a invatat mult din experienta oamenilor politici liberali si a colaborat foarte bine cu liberalii, fiind "partenerii pe care i-a considerat cel mai aproape de crezul PDL", transmite MEDIAFAX.

"Nu am fost de acord cu ruperea Aliantei D.A in 2007. M-am opus intrarii la guvernare a PSD-ul, in 2008, Am crezul intotdeauna ca partenerul natural al PDL este PNL-ul. Pe calea pe care am pornit, dragi colegi liberali", a afirmat Vasile Blaga, adaugand ca vor avea in el un colaborator onest, care isi respecta cuvantul.

"Nu am venit in fata dumneavoastra nici va ofer pe tava PNL-ul pe tava, nici sa ofer PDL-ul, pe tava cuiva. Asta numai propaganda pesedista poate inventa", a spus Blaga.

Liderul PDL a mai spus ca trebuie sa ne respectam trecutul, dat sa fim capabili sa invatam din lectile prezentului, si a aratat ca europarlametarele au demonstrat faptul ca nu se poate construi o alternativa castigatoare, daca PNL si PDl nu merg impreuna, impotriva PSD-ului.

"PNL si PDL, intr-un singur partid (..) Acesta este mandatul imperativ pe care ni l-au dat romanii", a declarat Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberal a mai aratat ca PDL tine la trecutul lui, asa cum si liberalii se mandresc cu traditia partidului lui, dar fuziunea va pastra nealterat spiritul si traditia celor doua partide.

Potrivit lui Vasile Blaga, "dintr-o perspectiva mai larga, nasterea partidului de dreapta raspunde unei necesitati istorice. ”Nu numai ca acest partid va fi contraponderea reala si victorioasa la PSD, dar va lansa si programul pentru Romania, pentru tara, pentru urmatorii zece, cinsprezece ani", a mentional liderul democrat-liberal.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Puterea nu o sa ne cada din cer si nu o sa ne-o puna in brate vreun om providential. A trecut epoca oamenilor providentiali in politica. E vremea muncii in echipa, e vremea constructiei, a programelor", a afirmat Vasile Blaga.

El a tinut sa le transmita liberalilor ca decizia luata de a construi un nou partid si candidat comun a avut impact pozitiv in toata tara:"Asta asteptau cetatenii si nu avem voie sa ii dezamagim".

El s-a referit si la cei care mai au indoieli fata de aceasta fuziune, spunand ca le adreseaza o intrebare: "De ce propaganda pesedista s-a napustit cu furie asupra parteneriatului nostru comun? Pentru ca le este frica , pentru ca stiu ca unirea noastra inseamna infrangerea lor".

Blaga a mai spus ca vremea schimbarii a sosit, iar Congresul PNL va da un semnal puternic in acest sens.

Vasile Blaga a transmis ”tot ce este mai bun” liberalilor, in finalul discursului sau.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Dupa mesaj, Vasile Blaga l-a salutat pe Crin Antonescu, pe care l-a imbratisat si a dat mana cu presedintele interimar al PNL Klaus Iohannis. Delegatia PDL a parasit lucrarile Congresului PNL, dupa mesajele de la inceputul reuniunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.