Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, dupa reuniunea Consiliului European, referitor la declaratia adoptata miercuri de Parlament si trimisa membrilor Consiliului, ca liderii europeni au incredere in el, fiind considerat "artizanul functionarii Justitiei in Romania" si ca "s-a ras direct".

Intrebat daca a discutat cu liderii europeni despre declaratia Parlamentului privind demisia sa, Traian Basescu a raspuns: "Lumea rade".

"Ce nu tin cont oamenii astia este ca eu ii cunosc de 10 ani, au incredere in mine, ca sunt considerat artizanul functionarii Justitiei in Romania si un Parlament care prejudeca si acuza inainte sa judece Justitia este un Parlament care are o problema, din punct de vedere democratic", a adaugat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca "lucrurile au devenit clare pentru toti" atunci cand liderii europeni au inteles ca este vorba despre aceleasi partide de la suspendarea sa din functie.

"Mai ales cand au inteles ca sunt aceleasi partide de la suspendare, lucrurile au devenit clare la toti. Au inteles si obiectivul", a adaugat Basescu.

El a mai aratat ca nu ar fi abordat aceasta problema, daca o problema interna nu a fost mutata in exterior.

"Sa stiti ca nu as fi abordat aceasta problema daca documentul, declaratia Parlamentului nu era trimisa la extern, deci, am abordat-o pentru ca a venit de pe extern. Insa, trebuie sa tii cont si de prestigul pe care il are eventual un politician cand vrei sa muti politica interna in exterior", a mai spus Basescu.

Intrebat daca i s-au cerut amanunte, Basescu a raspuns: "Nu, s-a ras direct".

Parlamentul a anuntat miercuri ca a trimis membrilor Consiliului European declaratia adoptata in aceeasi zi de plenul reunit prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.