PSD si PP-DD au incheiat, miercuri, un protocol de colaborare parlamentara si la nivel local, liderul PSD Victor Ponta precizand ca nu este vorba despre intrarea PP-DD in Guvern si ca acest protocol va fi pana la alegerile parlamentare din 2016.

Acordul politic prevede ca PSD va sustine si promova in cadrul coalitiei de guvernare unele politici publice si proiecte guvernamentale cuprinse "in proiectul celor 100 de puncte ale PP-DD", in ordinea prioritatii acestora stabilita de comun acord de catre presedintii PSD si PP-DD. Printre aceste proiecte ar fi simplificarea si debirocratizarea sistemului fiscal, micsorarea numarului de taxe, eliminarea obligativitatii platii taxei radio-tv, majorarea alocatiilor pentru copii, reimpadurirea Romaniei, scrie MEDIAFAX.

Potrivit acordului politic la nivel parlamentar, presedintii PSD si PP-DD vor sustine in cadrul majoritatii parlamentare propuneri si initiativele legitime ale deputatilor si senatorilor PSD si PP-DD. Reprezentarea PP-DD in functiile politice din cadrul administratiei publice centrale si locale se va realiza in functie de ponderea PP-DD in Parlament si respectiv la nivel teritorial, consilieri judeteni si locali.

Incepand cu data semnarii acestui acord, se va demara actiunea de constituire de majoritati in cadrul consiliilor judetene si locale, conform unui calendar stabilit intre presedintele executiv al PSD si secretarul general al PP-DD, aceste majoritati referindu-se inclusiv la sustinerea reciproca in consiliile judetene si locale a proiectelor legitime ale reprezentantilor PP-DD si PSD.

PSD si PP-DD se vor consulta in domeniul legislatiei electorale astfel incat sa se realizeze un cadru unitar de competitie pentru partidele politice.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat ca pentru obtinerea unor posturi in guvern pentru PP-DD ar trebui sa fie consultati si ceilalti parteneri guvernamentali. El a mai spus ca acest acord nu se refera la sprijinirea candidatului la Presedintie, fiecare partid putand avea candidatul propriu, in schimb prevede sustinere in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.