Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, miercuri dimineata, ca parlamentarii Uniunii vor vota ”dupa constiinta” in privinta declaratiei care cere demisia presedintelui Traian Basescu, el subliniind ca in acest moment nu exista elemente pentru a stabili o vinovatie a sefului statului.

"In acest moment nu avem elemente pentru a stabili o vinovatie a lui Traian Basescu. Daca ne gandim doar politic, toata lumea este de acord si trebuie sa se vada care este acum rolul presedintelui Traian Basescu intr-un astfel de scandal si, din acest punct de vedere, cu sau fara declaratia Parlamentului, fiecare om are capacitatea de a spune ce crede despre Traian Basescu si nu trebuie sa facem din acest subiect acum, cu patru luni inainte de terminarea mandatului sau, o lupta politica", a declarat Kelemen Hunor, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca acest caz nu trebuie politizat si ca majoritatea colegilor sai din UDMR au fost de acord sa mearga pe varianta votului "dupa constiinta".

"Nu e cazul sa vina Parlamentul sa spuna ce ar trebui sa faca presedintele cand fratele lui a gresit, a gresit enorm de mult", a adaugat liderul UDMR.

Cele doua Camere ale Parlamentului se reunesc, miercuri, pentru a discuta si supune votului declaratia politica prin care i se cere demisia de onoare presedintelui Traian Basescu, seful statului transmitandu-le deja "domnilor" care ii cer plecarea din functie ca nu ia in considerare demersurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.