Presedintele Traian Basescu spune ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau, Mircea Basescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel in procesele pe care acesta le are.

"Nu aveam in program o iesire publica in luna iunie, dar evenimentele legate de familia mea ma obliga", a afirmat presedintele la inceputul declaratiei sale de presa sustinute joi dupa-amiaza la Palatul Cotroceni.

"Eu cunosc varianta fratelui meu in acest caz inca de anul trecut, cand mi-a spus ca este santajat. Nu o voi prezenta public pentru ca nu sunt dispus sa cred decat in varianta justitiei, si nu in a fratelui meu, pentru ca intr-un stat de drept varianta justitiei este cea adevarata. Nu ma voi transforma intr-un avocat al lui, mai ales ca s-a implicat intr-o zona cu oameni cu care nu ar fi trebuit sa se implice", a mai adaugat presedintele, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau legata de sprijinirea lui Sandu Anghel.

"Niciodata nu am avut cu fratele meu vreo discutie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel in procesele pe care le avea. Exista suspiciunea interventiei mele in derularea justitiei in acest caz sau cel putin asa a fost lansata public aseara. De aceea fac un apel public la orice politist, orice procuror si orice judecator care a fost implicat in cazul lui Anghel Sandu: daca a existat vreo interventie a mea pe aceasta scara a anchetei, sa o faca publica", a afirmat seful statului.

Retail jobs

El a mai spus ca regreta ca fratele sau s-a implicat intr-un astfel de anturaj.

"Regret faptul ca fratele meu s-a implicat intr-un astfel de anturaj, cu consecintele pe care le vedem. Nu voi face nicio interventie la nicio institutie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu. Daca a facut ceva ilegal, va trebui sa raspunda in fata legii. Sunt increzator insa ca justitia va scoate la iveala adevarul in aceasta disputa publica, sa spunem, intre fratele meu si rudele domnului Sandu Anghel. As vrea sa inchei asigurandu-va ca nu voi face niciun fel de interventie, la nicio institutie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu, este major, este responsabil pentru faptele lui si daca a savarsit ceva ilegal va trebui sa raspunda ca orice cetatean al Romaniei in fata legii", a mai afirmat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.