Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, la sedinta solemna dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Senatului, ca s-a opus intentiei unora din clasa politica si din societatea civila de a desfiinta Senatul, el aratand ca democratia nu e societate pe actiuni sau SRL.

"M-am opus si ma opun intentiei unora din clasa politica si din societatea civila de a desfiinta Senatul, sub pretextul eficientizarii sistemului. Democratia nu este o societate pe actiuni, nu o poti analiza asa cum faci cu un SRL. Beneficiile ei sunt altele si tin de exercitiul drepturilor si libertatilor cetatenesti, de suveranitatea poporului", a spus Iliescu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit lui Iliescu, a spune ca desfiintam Senatul si reducem numarul de alesi din motive de economii bugetare este cea mai buna dovada de refuz al democratiei.

"Senatul si Camera Deputatilor nu sunt fabrici de legi, nu au norma de productie legislativa", a mai spus Iliescu, aratand ca ar vrea sa vada in Parlament, ca multi romani, mai multe dezbateri cu adevarat politice, pe probleme fundamentale ale Romaniei, si a opinat ca multe probleme sunt create de excesul de legiferare.

Iliescu a mai spus ca Senatul va avea, in perspectiva schimbarilor administrative presupuse de regionalizare, un rol si mai important de jucat.

Fostul sef de stat a precizat ca a fost membru al Senatului si a aratat ca a colaborat de o maniera constructiva si responsabila cu aceasta institutie in timpul mandatelor de presedinte al Romaniei.

"Rational si corect este ca la 10-15 ani sa putem face o revizuire a Constitutiei prin care sa introducem corectiile necesare, fara a schimba lucrurile fundamentale, cum sunt cele care privesc sistemul bicameral", a mai sustinut Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.