Politica17 Iunie 201411:02

Lectura de un minut

Presedintele Traian Basescu considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei si cere acestui stat sa inceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse si sa-si asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat act cu ingrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului ca prin frontiera ruso-ucraineana, pe segmentul sau estic, pe teritoriul ucrainean au patruns trupe de combatanti si material militar greu. O asemenea situatie antreneaza responsabilitatea majora si directa a Federatiei Ruse in legatura cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morti, raniti si suferinte in randul populatiei civile", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Romaniei considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatantilor si a echipamentului militar.

"Domnul presedinte Traian Basescu considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatantilor si a echipamentului militar. Federatia Rusa este, astfel, responsabila de intretinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste si armata ucraineana. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cere Federatiei Ruse sa inceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse si sa-si asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situatiei din estul Ucrainei", se arata in mesajul citat de Presedintie.

Cele doua regiuni din estul Ucrainei, Donetk si Lugansk, sunt inca din martie devastate de o insurgenta armata prorusa. Armata ucraineana desfasoara aici din 13 aprilie o operatiune militara care s-a soldat deja cu 300 de morti.

Citeste si:
Băsescu, deranjat de atitudinea Guvernului: Este departe de...
Traian Băsescu, deranjat de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.