Presedintele PMP, Elena Udrea, considera ca partidele de dreapta ar trebui sa il sustina pe Cristian Diaconescu drept candidat unic al dreptei la prezidentiale, pentru ca acesta, chiar daca a fost membru al PSD, este mai bun decat candidatul PDL, Catalin Predoiu, sau decat Klaus Iohannis.

Elena Udrea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca, daca nu va intra in turul al doilea la alegerile prezidentiale candidatul PMP, va sustine candidatul altei formatiuni de dreapta, transmite MEDIAFAX.

"Cu un candidat bun si un partid puternic, poti obtine un scor bun in turul intai si poti intra in turul al doilea. Daca nu va intra in turul al doilea candidatul nostru, vom sustine candidatul dreptei. Alianta PNL-PDL s-a facut pe un proiect anti-presedinte si cu marginalizarea electoratului PMP si a lui Basescu si de aceea PMP merge pe drumul sau. Ne dorim sa sustinem un singur candidat al dreptei, dar asta inseamna ca PDL si PNL sa sustina candidatul nostru, care e mai bun decat al PDL care in zece luni a scazut in loc sa creasca si decat Iohannis care, sub mitul de neamt performant, constatam ca sunt lucruri ascunse care nu ii vor da sanse sa intre in turul al doilea. Nu excludem varianta sa mergem cu un singur candidat, insa cel mai probabil candidatul va fi cel pe care l-am propus noi", a spus Udrea.

Intrebata daca reprezentantul PMP la prezidentiale, Cristian Diaconescu, care provine din PSD, este cel mai bun reprezentant al dreptei, Udrea a spus ca acesta a crezut in proiectul politic al lui Traian Basescu.

"Cristian Diaconescu este un candidat mai bun, chiar si venind dinspre PSD, decat cei care au participat la lovitura de stat din 2012 si care reprezinta PNL, decat cei care s-au dezis de guvenarea Boc si de cel care le-a fost partener, Traian Basescu. Diaconescu este un om politic care a crezut in proiectul politic pentru Romania al lui Basescu si a fost alaturi de presedinte. E de sustinut un candidat al PMP care a facut parte din PSD, decat unul care s-a pretins a fi de dreapta si a mers la brat cu Ponta, a criticat-o pe Merkel, a incalcat Constitutia", a spus liderul PMP.

Conducerea PMP a validat, marti, candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidentiale.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.