Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca, din punctul sau de vedere, cooptarea PP-DD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, si ca nu este de acord cu aceasta, el precizand ca fara votul coalitiei nu ar trece de Parlament o astfel de formula.

Intrebat daca, din punctul sau de vedere, ar fi oportuna cooptarea PP-DD la guvernare, presedintele UDMR a spus: "Din punctul meu de vedere, nu. Dar acesta este punctual meu de vedere, fiindca, din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Si nici nu este nevoie", a declarat Kelemen Hunor, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca, la nivel local, fiecare face intelegeri, dar "la nivel guvernamental, in coalitie, a spus public ca nu este de acord, pentru ca ar fi o greseala".

"Nu am discutat cooptarea PP-DD la guvernare, premierul a iesit si a spus ca au fost niste discutii, dar nu ne-a cerut o discutie mai profunda. Asa inseamna ca in acest moment nu este de actualitate, fiindca, oricum, fara voturile coalitiei, nu se poate trece prin Parlament", a spus Kelemen Hunor.

El a precizat ca premierul nu a solicitat votul UDMR si nici acordul partidului, pentru ca au fost niste discutii mai mult pentru autoritatile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.