Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, si vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde au declarat, marti, la finalul discutiei delegatiilor celor doua partide, ca intentioneaza sa realizeze fuziunea PNL-PDL inainte de prezidentiale si sa depuna actele la Tribunal cat mai repede posibil.

Frunzaverde a precizat ca fuziunea dintre PNL si PDL ar urma sa aiba loc inainte de alegerile prezidentiale.

"Cat de repede posibil (sa aiba loc fuziunea - n.r.). Suntem in acest sens conditionati si de modul in care specialistii, comisia de statut, va lucra in aceasta perioada. Insa exista o determinare foarte clara sa avem pregatita aceasta fuziune, sa o realizam de fapt pana la alegerile prezidentiale", a afirmat Frunzaverde. El a sustinut ca pana in acest moment nu au avut loc discutii despre denumirea noului partid rezultat in urma fuziunii.

Vicepresedintele PNL a precizat ca din partea liberalilor senatorul Catalin Boboc va coordona activitatea comisiei de statut al noului partid, iar din partea PDL europarlamentarul Daniel Buda.

Catalin Predoiu a fost intrebat daca liderii celor doua partide si-au propus un calendar pentru depunerea actelor la Tribunal in sensul inregistrarii fuziunii.

"Cat mai repede posibil, cu atat mai bine, juristii lucreaza la aceste scenarii. Trebuie sa tinem cont ca e si vacanta judecatoreasca, dar noi lucram si pregatim documentele", a afirmat Predoiu.

Catalin Predoiu a anuntat ca miercuri la ora 17.00 vor incepe discutiile in comisiile comune de specialitate pentru pregatirea fuziunii.

Pe de alta parte, Frunzaverde a mentionat ca in acest final de saptamana conducerea filialelor PNL si PDL se vor intalni pentru a-si "armoniza punctele de vedere si pentru a stabili majoritatile in consiliile judetene si locale, acolo unde este cazul".

El a mentionat ca secretarii generali ai PNL si PDL, Rares Manescu si, respectiv, Gheorghe Flutur, vor coordona discutiile dintre filiale, urmand ca cei doi sa aiba miercuri seara o prima intalnire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.