Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca acordul de colaborare cu PP-DD va fi semnat doar de PSD, celelalte formatiuni politice componente ale USD, respectiv PC si UNPR, nefiind parte, el aratand ca doar PSD va ceda functii.

Intrebat daca exista un consens cu celelate partide din USD privind incheierea unei aliante cu PP-DD, Ponta a raspuns: "Sigur ca am vorbit si sigur ca sunt informati si stiu foarte bine".

"Acordul se face insa intre PSD si PP-DD, pentru ca e vorba de functii ale noastre, ale celor de la PSD. PC si UNPR nu trebuie sa cedeze nicio functie si nici UDMR, nici vorba. Deci celelalte trei partide isi pastreaza absolut toate functiile politice, asa cum le aveau si pana acum. Daca e ceva de cedat pentru PP-DD, cedam noi, de la PSD", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca negocierile dintre PSD si PP-DD au fost suspendate in perioada sarbatorii de Rusalii.

"S-au blocat de Rusalii, doar nu credeti ca de sarbatori, ieri, stateam sa facem negocieri. Ieri eram cu familia de exemplu, sunt convins ca si doamna Man a stat cu familia si toti ceilalti, ca asa stau oamenii normali de Rusalii", a spus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca PP-DD incheie aliante cu partidele de dreapta in teritoriu, respectiv la Brasov, Gorj, Hunedoara, Iasi, Dambovita, Ponta a raspuns: "Ei...discuta".

"Evident ca, daca semnam un acord, il semnam ca sa se aplice in practica. Daca nu, nu are rost sa-l mai semnam, dar, din cate am vazut eu si am discutat cu colegii nostri, la Timis s-a facut majoritate, la Galati. Singurul lucru este la primaria Brasov, acolo unde PNL, PDL si PP-DD au schimbat vicepremierul nostru", a mentionat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.